Metro
Metro Nieuws 2 okt 2019 / 12:44 uur

Er komt een nieuwe film van Pippi Langkous op het witte doek!

Twee maal drie is vier wiede wiede wie en twee is negen… Ben jij nog altijd een stille liefhebber van Pippi Langkous? Dan hebben we goed nieuws. De film komt in de toekomst terug op het witte doek! 

De producenten van Paddington-films werken aan een nieuwe bewerking van de populaire Zweedse kinderboekenreeks, dat meldt het Amerikaanse tijdschrift Variety.

De rode haren, vlechten die recht opzij staan, sproeten en kracht is wat Pippi Langkous karakteriseert. Als het sterkste meisje van de wereld en helemaal onafhankelijk. Tegelijkertijd is ze ontzettend lief en aardig. Wij zijn in ieder geval blij dat er een verfilming komt, want we kunnen nog heel wat leren van het 9-jarige meisje.

https://www.youtube.com/watch?v=xPd6wcFxOpA

Nieuwe bewerking van de film

Wat het exacte verhaal gaat zijn van de Engelstalige film, is nog niet duidelijk. Wel laten de producenten weten de originele boeken van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren te willen eren. „Pippi spreekt tot de verbeelding bij zowel volwassenen als kinderen en we vinden het geweldig om haar prachtige verhalen tot leven te brengen", aldus de baas van producent Studiocanal.

David Heyman, de producer van de bekende Harry Potter-films, zegt tegen Variety: „Pippi heeft vele families geïnspireerd met haar levenskracht en haar karakter. Wij zijn daarom vastbesloten de boeken, geschreven door Astrid Lindgren, te eren met een nieuwe film.

De eerste boeken

De eerste drie boeken over het beroemde ijzersterke meisje verschenen tussen 1945 en 1948. Vervolgens kwamen er nog drie korte verhalen en meerdere prentenboeken uit.

Pippi’s avonturen werden daarnaast meerdere keren verteld in films en televisieseries. Critici bestempelen Pippi Langkous als één van de belangrijkste werken in de kinderliteratuur. Wanneer de nieuwe Pippi op het witte doek verschijnt, is nog niet bekendgemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=kZwjc17bumI

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Er komt een nieuwe film van Pippi Langkous op het witte doek!
Sluiten