Metro
Metro Nieuws 9 okt 2019 / 18:46 uur

Dit zijn de populairste bestemmingen voor de herfstvakantie

Heb je de herfstvakantie voor dit jaar al geboekt? Veel Nederlanders hebben dat al wel gedaan, en het overgrote deel kiest voor het Spaanse eiland Mallorca. Dat is namelijk de populairste bestemming voor de herfstvakantie dit jaar, blijkt uit cijfers van dé VakantieDiscounter. 

Spanje is met 35 procent van de vakantiegangers net als vorig jaar koploper, met daarna Turkije (18 procent) en Griekenland (16 procent).

Verrassende winnaar

Dat Mallorca dit jaar als koploper geldt, komt als een verrassing. „Gezien de zuidelijkere ligging en zonzekerheid zijn de Canarische Eilanden in deze periode vaak populairder, maar Mallorca (en ook Ibiza) doen het dit jaar opvallend goed”, zegt Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter. „Mallorca is wel een eiland voor een actieve vakantie en dan is weer eind oktober ideaal.”

Binnen Spanje is Mallorca (19 procent) dus de populairste bestemming, gevolgd door Gran Canaria (14 procent), Ibiza (13 procent), Tenerife (11 procent) en de Costa del Sol (8 procent).

Ook veel mensen zoeken het vakantieplezier iets verder van huis. Qua verre bestemmingen is Egypte dit jaar het populairst, gevolgd door Curaçao en Tunesië.

Budget

Het lijkt goed te gaan met het budget van Nederlandse vakantiegangers: gemiddeld geven we maar liefst 13 procent meer geld uit aan onze 8-daagse vliegvakantie in de herfstperiode. Dit jaar geven we gemiddeld 623 euro uit, in 2018 was dat nog 551 euro.

Kleiner budget, maar wil je wel graag op vliegvakantie? Dan kun je het beste naar Italië, Kroatië, Portugal, Griekenland, of Tunesië gaan. Vorig jaar stonden Malta en Marokko ook in de top-5 van goedkope(re) landen, maar die zijn dit jaar van de troon gestoten. Een vliegvakantie naar zo’n goedkoper land kost je tussen de 353 en 521 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de populairste bestemmingen voor de herfstvakantie
Sluiten