Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Celstraf voor vrouw die dochter opsloot in hondenbench

Een 44-jarige vrouw heeft in Duitsland een celstraf van twee jaar en zes maanden gekregen voor het opsluiten van haar jonge dochter in een hondenbench. De vrouw uit de stad Hannover heeft haar dochter zwaar mishandeld, volgens de rechtbank.

De mishandelingen en opsluitingen vonden plaats tussen augustus 2016 en september 2017. Het meisje was toen zes en zeven jaar oud.

Meerdere keren opgesloten

De vrouw, die als hondentrainer werkzaam was, sloot haar dochter meerdere malen op in de bench en sloeg haar ook regelmatig. Daarnaast dwong ze het meisje een elektronische hondenhalsband te dragen. De moeder heeft haar dochter zeker eenmaal een schok gegeven met de halsband.

Ook strafte de vrouw haar dochter door haar achter de auto aan te laten rennen.

‘Complexe stoornis’

Het meisje zal, volgens de rechter, haar hele leven worstelen met wat haar is aangedaan. Ze loopt al zes maanden bij een psychiater, maar zal waarschijnlijk een „complexe stoornis" overhouden aan de mishandeling. De rechter laat weten dat zelfs het dichtslaan van een deur ervoor zorgt dat het meisje zich urenlang onder een bank verstopt. Ook straft ze zichzelf door haar eigen haar uit te trekken.

De aanklager had vijf jaar gevangenisstraf geëist. De vrouw heeft schuld bekend, maar kan nog in beroep gaan tegen de hoogte van de straf. Haar advocaat pleitte voor twee jaar cel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.