Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

CDA en VVD willen vuurwerkgebruik voor consument verder inperken

Regeringspartijen CDA en VVD vinden dat het gebruik van vuurwerk door consumenten verder moet worden beperkt. Zij willen zware vuurpijlen en zogenaamde ‘single shots’ verbieden voor particulier gebruik. 

Vuurwerk is in Nederland ingedeeld in vier categorieën. In de eerste twee categorieën valt het meeste consumentenvuurwerk, maar VVD en CDA vinden dat ook een deel van het vuurwerk in de tweede categorie in de toekomst niet meer aan particulieren moet worden verkocht.

Zwaarder vuurwerk

Volgens CDA-Kamerlid Chris van Dam is de maatregel nodig om „de veiligheid van hulpverleners en omstanders te vergroten. Met het verbieden van single shots en zware vuurpijlen wordt die stap gezet." Andere partijen in de Kamer pleiten er al langer voor zwaarder vuurwerk aan banden te leggen.

De inperking zou in 2021 moeten ingaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CDA en VVD willen vuurwerkgebruik voor consument verder inperken
Sluiten