Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Boeren willen blijven slapen op Malieveld

Enkele tientallen boeren die woensdag hebben gedemonstreerd in Den Haag willen overnachten op het Malieveld. Sommige hebben speciaal daarvoor een caravan meegenomen.

Andere willen overnachten in hun tractor. Volgens een woordvoerster van de boeren zijn de nieuwere modellen ruim genoeg om ‘even horizontaal’ te gaan.

De gemeente staat het niet toe dat er wordt overnacht op het Malieveld. Volgens de woordvoerster is er daarom sprake van ‘langdurig demonstreren’.

De boeren willen donderdag een ontbijt aanbieden aan de Hagenaars. Hiervoor worden volgens de woordvoerster bij de Hofvijver al kraampjes opgezet die voor dit doel zijn gehuurd.

Lange file

Rond 20.00 uur was het Malieveld zo goed als leeg. De honderden tractoren die overdag op het veld werden gestald, stonden lang vast door verkeersopstoppingen van boeren die aan het eind van de dag de stad uit reden.

Vertrekkende landbouwvoertuigen vormden urenlang een lange file de stad uit. Tegen 20.30 uur stonden er echter nog maar enkele tientallen tractoren op het veld. Sommige stonden klaar voor vertrek. Een ander deel staat nog geparkeerd op het terrein. Mogelijk gaat het om voertuigen van demonstranten die in de stad blijven slapen omdat ze ook donderdag nog willen actievoeren.

In de loop van de avond was ook op de naast het Malieveld gelegen Koekamp de rust goeddeels weergekeerd. Op de Koekamp kwamen woensdagmiddag duizenden actievoerders samen om te luisteren naar toespraken van onder anderen PVV-leider Geert Wilders en protestleider Sieta van Keimpema van de Farmers Defence Force.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.