Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Boeren bezetten binnenstad Leeuwarden

Zeker honderd boeren hebben met tractoren de ingang van het provinciehuis en de Tweebaksmarkt in Leeuwarden geblokkeerd. De politie roept om het centrum van de stad te vermijden.

De boeren demonstreren tegen de manier waarop de provincies invulling geven aan het plan om stikstofuitstoot te verminderen. Gedeputeerde Johannes Kramer heeft de boeren te woord gestaan. Er is begrip voor de zorgen en emoties, laat de provincie weten.

Het verkeer in de binnenstad van Leeuwarden staat vast vanwege de vele tractoren en de politie roept mensen op om de binnenstad te vermijden. Ook vervoersbedrijf Arriva waarschuwt reizigers voor eventuele uitval en vertragingen rondom Leeuwarden.

Den Bosch

In Den Bosch protesteren vrijdag ook boeren bij het provinciehuis, waar Provinciale Staten een debat voert over de stikstofproblemen. De boeren- en tuindersorganisatie ZLTO had opgeroepen niet met trekkers te komen. Daar had niet iedereen gehoor aan gegeven. Rond de twintig trekkers staan op een grasveld naast het provinciehuis, waar ze niet in de weg staan.

https://twitter.com/nadic_/status/1182617896389955585

https://twitter.com/nadic_/status/1182617896389955585

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.