Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Bijna kwart van Nederlandse 40-plussers lijdt aan ernstige haaruitval

Ongeveer één op de vier mensen boven de veertig jaar krijgt last van extreme haaruitval. Kaalheid bij zowel vrouwen als mannen is een groot taboe. Mensen bij wie het haar gaat uitvallen, kunnen te maken krijgen met verminderd zelfvertrouwen en zelfs psychische problemen. Zij durven vaak niet over hun probleem te praten.

Met de ‘Dag van het Haarwerk’ op woensdag 9 oktober 2019 willen erkende haarwerkspecialisten die bij brancheorganisatie ANKO zijn aangesloten, het taboe doorbreken. Want er zijn goede behandelingen én oplossingen bij haarproblemen.

Advies van kapper

Meer dan de helft van de Nederlanders geeft aan haar- of hoofdhuid problemen te hebben en bijna 65% krijgt daarover geen advies van zijn of haar kapper. Bijna een kwart (21%) van alle Nederlanders heeft last van haaruitval en blijvende of tijdelijke kaalheid.

Advies van een deskundige is essentieel bij haaruitval en kan in veel gevallen ellende voorkomen. Kappers kunnen hierbij problemen vroegtijdig signaleren en iemand op tijd doorsturen naar een arts.

Schaamte

„Haarverlies is zowel voor mannen als vrouwen een probleem”, vertelt Willeke Pietersma, voorzitter van de sectie Haarwerken. „Kaalheid of kale plekken in het haar zorgen voor schaamte en die schaamte weerhoudt hen ervan hulp te zoeken. Ze weten vaak ook niet welke mogelijkheden er zijn op het gebied van behandelingen en van haarwerken. Vooroordelen en achterhaalde denkbeelden blijven hierdoor bestaan. Met de Dag van het Haarwerk willen wij, de erkende ANKO haarwerkspecialisten, hiermee definitief afrekenen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bijna kwart van Nederlandse 40-plussers lijdt aan ernstige haaruitval
Sluiten