Metro
Metro Nieuws 11 okt 2019 / 08:10 uur

Biermerk komt met papieren bierflesjes

Na Greta Thunberg kun je bijna niet meer om de klimaatvervuiling heen. In Nederland wordt er volop actie gevoerd voor een beter milieu en ook een Deense bierbrouwer wil zijn steentje bijdragen. 

Het Deense Carlsberg heeft donderdag twee recyclebare prototypes van papieren bierflesjes onthuld. Het bedrijf ziet de innovatie als een manier om ervoor te zorgen dat ze een minder grote impact op het milieu hebben. Ook willen ze klanten een interessante nieuwe optie aanbieden, schrijft CNN

De prototypes zijn gemaakt van houtvezels. Houtvezel is weer de belangrijkste grondstof voor papier. Een versie heeft een dun laagje PET plastic aan de binnenkant, om te voorkomen dat het bier eruit lekt. De ander heeft een biologische basis als laagje.

Smaak aantasten

Volgens Myriam Shingleton, werkzaam bij Carlsberg, zijn de vezelflessen beter voor het milieu dan flessen van aluminium of glas. „Door de hoeveelheid verbruikte energie en efficiëntie van deze technologie stoten we minder schadelijke stoffen uit dan bij andere productieprocessen."

Carlsberg is al sinds 2015 bezig met het ontwikkelen van een papieren flesje. Het duurt nog wel een aantal jaren voordat de papieren versie in de winkel te vinden is. De bierbrouwer moet namelijk eerst nog een manier vinden waarop de nieuwe verpakking de smaak van het bier niet aantast. Shingleton benadrukt dat de blikjes en glazen flesjes niet zullen verdwijnen, de papieren versie is puur een extra optie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Biermerk komt met papieren bierflesjes
Sluiten