Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 okt 2019 / 21:50 uur

BEELD: eerste bouwvoertuigen arriveren op Malieveld voor protest

Het Malieveld krijgt woensdag opnieuw te maken met een invasie van zware voertuigen.

Dit keer zijn het echter geen boeren maar medewerkers uit de bouw die op het Haagse protestveld hun ongenoegen over het stikstofbeleid kenbaar willen maken. Dinsdagavond arriveerden de eerste deelnemers aan de actie al. De actiegroep Grond in Verzet wil in totaal ongeveer duizend voertuigen laten komen.

Grond in verzet

Verschillende bouwondernemers melden zich al op de vooravond van de demonstratie van woensdag. In de loop van de avond en nacht worden met diepteladers een nieuwe lading bouwmachines verwacht. Er is een grote verscheidenheid aan bouwvoertuigen zoals heimachines, wagens, graafmachines en trucks aanwezig.

De betogers willen hiermee laten zien welk materieel ze op dit moment niet kunnen gebruiken vanwege de strenge milieuregels vanuit de regering.

Op het Malieveld zijn dinsdagavond even na 23.00 uur ongeveer zestig tot zeventig demonstranten met hun vrachtwagens en graafmachines aangekomen. Zij brengen de nacht door op het terrein in de aanloop naar een ondernemersprotest van woensdag.

In totaal verwacht de organisatie duizend voertuigen en machines /ANP

https://twitter.com/BoereninActie/status/1189251537371062281

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BEELD: eerste bouwvoertuigen arriveren op Malieveld voor protest
Sluiten