Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Amsterdamse uitbater doodgeschoten op Hugo de Grootplein

Door een schietpartij op het Hugo de Grootplein in Amsterdam-West is een persoon gewond geraakt en een persoon overleden. Het dodelijke slachtoffer is een Amsterdamse uitbater van een restaurant aan het plein.

Het tweede slachtoffer raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft korte tijd later een verdachte aangehouden en houdt er rekening mee dat een tweede persoon is gevlucht na het schietincident.

Waarschuwingsschot

De aangehouden verdachte zat in het vermoedelijke vluchtvoertuig dat op de Admiraal de Ruijterweg was gezien en daarna door de politie aan de kant was gezet. Het gaat om een grijze Volkswagen met Belgisch kenteken. Bij de aanhouding van de verdachte loste de politie een waarschuwingsschot. De identiteit van de verdachte is nog niet bekend.

De identiteit van het zwaargewonde slachtoffer is nog niet bekend. Het is ook nog niet duidelijk of de doodgeschoten man een bekende van de politie was. Ook over het motief voor de schietpartij kon de politie nog niets zeggen.

Op het moment van het incident waren er veel mensen op het Hugo de Grootplein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.