Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 okt 2019 / 20:25 uur

Amazon richt pijlen op Nederlandse markt aankomend jaar

De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft grootste plannen voor de Nederlandse markt aankomend jaar. 

Amazon.nl wordt op dit moment nog bediend vanuit Duitsland, maar er zouden verregaande concrete aanwijzingen zijn dat de Amerikaanse webwinkelgigant aankomend jaar met hun volledige aanbod naar ons land komt, meldt Emerce.

Een screenshot van de betreffende mededeling /LinkedIn, Emerce

Besloten LinkedIn-mededeling

Een verslaggever van Emerce stuitte op een interne mededeling die op het zakelijke platform LinkedIn in de besloten Amazon Export Group Netherlands werd gedeeld. Uit deze memo blijkt dat Amazon vanaf 2020 het .nl-domein volledig wil gaan gebruiken. In de mededeling wordt aanbieders in Nederland uitgelegd dat zij een zogenaamde Central Account kunnen aanmaken. Zo’n account is nodig om zaken te doen met de webwinkel.

Op de achtergrond is de voorbereiding op een introductie op de Nederlandse markt al aan de ging. Afgelopen jaar werden miljoenen pagina’s van het Duits in het Nederlands vertaald en is iDEAL, dat eigenlijk alleen in Nederland gebruikt wordt, als betaaloptie mogelijk geworden. Van een volwaardige Nederlandse webwinkel is op dit moment nog geen sprake. Het assortiment bestaat nu alleen nog maar uit e-books.

Het Amazon-emperium

Een exacte datum is niet bekend gemaakt, maar wel is bekend dat Amazon niet van plan is om een distributiecentrum in ons land te bouwen. De items voor de Nederlandse markt komen, net als nu het geval is, vanuit Duitse distributiecentra die dichtbij de grens zitten.

De Amerikaanse webwinkel opereert op dit moment al in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Canada, Spanje, Duitsland, Italië, Australië, Japan, China, India en Mexico. Op dit moment heeft het bedrijf in Nederland nog niet echt voet aan de grond, maar er zijn al jarenlang geruchten dat ze dit wel degelijk voor ogen hebben. De Nederlandse marktleider Bol.com kan zijn borst natmaken voor een geduchte nieuwe concurrent op de markt die niet vies is van een prijzenoorlog.

Amazon heeft de lancering van een Nederlandse webwinkel nog niet officieel bevestigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Amazon richt pijlen op Nederlandse markt aankomend jaar
Sluiten