Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Agenten gewond bij demonstratie tussen Koerden en Turken in Rotterdam

In Rotterdam zijn bij botsingen tussen Koerden en Turken woensdagavond meerdere agenten gewond geraakt. 

De politie verrichtte op het Kruisplein tientallen arrestaties nadat een demonstratie van Koerden en een tegendemonstratie van Turken uit de hand waren gelopen.

Vechtpartijen

De Koerden demonstreerden tegen de Turkse inval in Syrië. De demonstratie was aangekondigd. Op het Kruisplein waren twee demonstratieplekken aangewezen voor voor- en tegenstanders. Om 20.00 uur moest de demonstratie, die een uur zou duren, afgelopen zijn.

In het centrum waren tegen 21.00 uur nog veel agenten en ME’ers op de been. Volgens de politie braken op meerdere locaties vechtpartijen uit, maar werd daar meteen tegen opgetreden. De politie heeft een groep demonstranten op het Stationsplein ingesloten in een poging de gemoederen te kalmeren.

Escalatie

De gemeente hield al rekening met een mogelijke escalatie tussen de groepen. „Politie heeft vol ingezet op het gescheiden houden van beide groepen, maar heeft ter plekke na overleg met de burgemeester besloten de demonstratie te ontbinden", laat de gemeente weten in een persbericht. „Focus ligt bij demonstraties bij het beschermen van alle groepen, maar tijdens de demonstratie heeft de Koerdische groep, in tegenstelling tot alle afspraken, als eerste de confrontatie gezocht met tegendemonstranten."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.