Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

7,3 miljoen liter bier gedronken op Oktoberfest München

Op het roemruchte Oktoberfest in München is dit jaar naar schatting 7,3 miljoen liter bier gedronken. De feestgangers hadden niet zoveel dorst als voorgaande jaren, vorig jaar werd er meer gedronken. De afgelopen zestien dagen werden 200.000 minder pullen bier gedronken dan vorig jaar. Alcoholvrije en -arme pils was populairder dan ooit.

Er kwamen zo’n 6,3 miljoen bezoekers op het feest af. Dat is evenveel als vorig jaar, vertelde gastheer Clemens Baumgärtner zondag bij de enigszins verregende afsluiting.

Beroemdheden

Zoals gebruikelijk gaven tal van bekende Duitsers acte de présence op het traditionele volksfeest met dirndljurken en leren broeken. De selectie en technische staf van Bayern München zochten zaterdagavond troost na de onverwachte nederlaag tegen Hoffenheim (1-2).

De beroemdste buitenlandse gast op wie stiekem werd gehoopt, Barack Obama, verscheen niet. De Amerikaanse oud-president was een week geleden in de Zuid-Duitse metropool voor een internationaal congres maar meed de biertenten op de ‘Wiesn’. Een jaar eerder draafde zijn Democratische voorganger Bill Clinton, in Lederhose, onverwacht op in gezelschap van Hillary.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.