Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 okt 2019 / 11:09 uur

150 klimaatactivisten gearresteerd na blokkeren Blauwbrug Amsterdam

De politie heeft zaterdagochtend al zo’n 150 klimaatactivisten van de groep Extinction Rebellion gearresteerd. Ze blokkeerden de Blauwbrug bij de Stopera in het centrum Amsterdam.

De activisten hadden geen toestemming om daar actie te voeren en de politie vroeg ze dan ook om te vertrekken. Toen de activisten daar geen gehoor aan gaven, werden ze gearresteerd. Maandag, dinsdag en vrijdag voerden leden van Extinction Rebellion ook al actie in Amsterdam.

In bussen weggevoerd

De activisten van de groep werden in bussen gezet en weggevoerd. De politie is met veel agenten en ME-busjes op de brug aanwezig. Er werd ook actie gevoerd op de brug tussen de Prinsengracht en de Leidsegracht. Aan de brug liggen activisten in hangmatten en ze hebben en spandoek aan de brug opgehangen.

Daarnaast heeft de groep aangekondigd de brug op de kruising bij Nieuwe Herengracht en Jonas Daniël Meijerplein te blokkeren. Bovendien gaan ze naar eigen zeggen actievoeren bij het Waterlooplein voor de Mozes en Aäronkerk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
150 klimaatactivisten gearresteerd na blokkeren Blauwbrug Amsterdam
Sluiten