Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Zelenski: Niemand heeft me onder druk gezet

Volodimir Zelenski, president van Oekraïne, ontmoette woensdag tijdens een VN-top in New York de Amerikaanse president Donald Trump, waar ze een gezamenlijke persconferentie hielden.

Zelenski zei dat hij het een normaal telefoongesprek vond, dat hij in juli had met Trump. Die laatste kwam door dat gesprek onder vuur te liggen.

Vergrootglas

„We hadden denk ik een goed telefoontje. Het was normaal. We spraken over veel dingen", zei Zelenski. Volgens hem heeft Trump ook geen druk op hem uitgeoefend. „Ik denk, en je leest het, dat niemand me onder druk heeft gezet", aldus de Oekraïense president.

De ontmoeting tussen Zelenski en Trump lag onder een vergrootglas, omdat de laatstgenoemde een afzettingsprocedure boven het hoofd hangt vanwege het gesprek dat hij met Zelenski voerde over een onderzoek naar Trumps rivaal Joe Biden. Het transcript van dat telefoontje is eerder op woensdag door het Witte Huis vrijgegeven.

Standvastigheid

Trump begon de ontmoeting luchtig en zei dat Zelenski „beroemder" was dan hij. Hij prees zijn Oekraïense ambtgenoot voor zijn standvastigheid. Ook Zelenski grapte dat het beter was om elkaar voor de camera’s te ontmoeten dan elkaar te spreken via de telefoon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.