Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Wraak met komkommer na seksuele vernedering dochter

Een zeventienjarige Schiedamse jongen die zijn vriendin seksueel vernederde en de beelden daarvan dreigde te publiceren, heeft daar flink voor moeten boeten. De jongen kreeg te maken met de familieleden van het meisje, die begrijpelijkerwijs niet erg blij waren en zonnen op wraak.

De jongen uit Schiedam maakte filmpjes van zijn vriendin waarin hij haar melk uit het kattenbakje liet drinken en haar, onder dwang, haar moeder zwart liet maken. Hij dreigde de video’s daarna online te zetten als het meisje niet deed wat de jongen haar opdroeg. „Hij gedroeg zich als een loverboy”, aldus de advocaat van de familie volgens het Algemeen Dagblad.

Video’s wissen

Het meisje kreeg hierdoor psychische problemen en vermagerde. Uiteindelijk stuitte haar moeder op de video’s, waarna zij samen met haar vriend, haar broer en haar neef naar zijn huis is gegaan om hem de beelden te laten wissen. Dat deed hij, maar later kreeg de familie weer twijfels: „Tijdens dat bezoek zat hij eerst een beetje te prutsen met die telefoon. De familie vermoedt dat hij de synchronisatie met de cloud heeft uitgezet, waardoor de beelden alleen op zijn telefoon zijn verdwenen. Maar niet uit de cloud", aldus de advocaat.

Twee dagen later wachtte de familie hem daarom op bij zijn werk met de vraag om alsnog de beelden volledig te wissen. Toen dat niet lukte, begon de familie aan een wraakactie. Ze namen de jongen mee naar een kelderbox in Schiedam en lieten hem, onder dreiging van een stroomstootwapen, zich uitkleden en seksuele handelingen bij zichzelf verrichten met een komkommer en een banaan. Uit de dagvaarding bleek dat de scène gefilmd is, maar de familie ontkent dat en zegt dat ze de jongen alleen het idee wilden geven dat het gefilmd werd.

De zaak wordt in december voortgezet, omdat eerst nog meer getuigen moeten worden gehoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.