Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 sep 2019 / 07:04 uur

‘Werk was geen gevecht voor Wiersum’

De woensdagochtend geliquideerde advocaat Derk Wiersum was zich bewust van de risico’s die de verdediging van kroongetuige Nabil B. met zich meebracht.

„Maar Derk was duidelijk: we moeten de belangen van onze cliënt behartigen. Dat is onze rol als advocaat. Derk stond daar heel duidelijk voor”, zegt zijn oud-kantoorgenoot en goede vriend Bart Stapert in de Telegraaf.

Wiersum en Stapert stonden samen de kroongetuige bij totdat diens broer in koelen bloede werd vermoord. Stapert stapte toen over naar het gerechtshof in Den Bosch, waar hij raadsheer is.

Betrokken advocaat

Wiersum was volgens Stapert een zeer integer en betrokken advocaat. „Hij zei ook: ik werk niet tegen iemand. Ook niet tegen Taghi. Maar vóór iemand", verwijst Stapert naar de hoofdverdachte in het Marengo-proces waarin ook de kroongetuige terechtstaat. „Hij zag zijn werk niet als gevecht."

Volgens Stapert voelde Wiersum zich niet bedreigd. Dinsdagavond gingen de twee nog naar Ajax-Lille. „Als dat zo was geweest, had ik het geweten. Er speelde niets."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Werk was geen gevecht voor Wiersum’
Sluiten