Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 sep 2019 / 05:49 uur

Weggestuurde Uber-chauffeurs mogen in beroep

Ook in Nederland kunnen chauffeurs van taxidienst Uber een tweede kans krijgen. Het bedrijf lanceert een geschillencommissie in Nederland.

Mensen die niet meer voor Uber mogen chauffeuren, kunnen straks in beroep. Een geblokkeerde chauffeur kan daar bezwaar maken. Drie of meer collega’s beoordelen dan of hij of zij een tweede kans zou moeten krijgen. Zoiets bestaat al in Groot-Brittannië en Frankrijk.

Schorsing onherroepelijk

Nu is het zo dat een schorsing onherroepelijk is. Wie eruit ligt, ligt eruit. Chauffeurs willen de kans krijgen om zichzelf te verdedigen, zegt Uber na gesprekken met de bestuurders.

Niet in alle gevallen kan een chauffeur in beroep. Wie is geblokkeerd vanwege bijvoorbeeld het gebruik van verdovende middelen, seksueel wangedrag, gevaarlijk rijgedrag of het gebruik van ongepaste taal, kan een tweede kans vergeten.

Belangrijk oordeel chauffeurs

De geschillencommissie bestaat uit minstens drie Uber-chauffeurs met goede beoordelingen. Hun oordeel is belangrijk, maar niet bindend, zegt Uber. Het bedrijf kan anders beslissen, maar volgens Uber is dat in Groot-Brittannië en Frankrijk nog niet gebeurd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weggestuurde Uber-chauffeurs mogen in beroep
Sluiten