Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 sep 2019 / 14:19 uur

Weer bloedige aanslag in hoofdstad Afghanistan

In de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn meerdere mensen om het leven gekomen door een zelfmoordaanslag. Die is opgeëist door de Taliban, de opstandelingen die met de Verenigde Staten onderhandelen over vrede.

Onder de doden zijn een Amerikaanse en een Roemeense militair, laat de NAVO-missie in het land weten. De aanslag vond plaats bij een controlepost in het centrum van de stad en verwoestte auto’s en winkels.

Voertuig doelwit

„Zeker tien burgers zijn omgekomen en 42 gewonden naar ziekenhuizen gebracht", zei een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens een bron binnen het ministerie was het voertuig waar de twee militairen in zaten het doelwit van de aanslag. Die had plaats vlak bij het kantoor van de NAVO en de Amerikaanse ambassade.

Tweede aanslag in een week

Een man vertelt dat hij lichtgewond raakte en dekking zocht in een winkel. „Mijn autoramen sneuvelden. Mensen snelden toe om me uit de auto te halen", zei hij. De Taliban pleegden maandag ook al een aanslag in de stad. Toen vielen zestien doden.

De VS hebben ongeveer 14.000 manschappen gelegerd in Afghanistan en praten met de Taliban over vrede. De Amerikaanse hoofdonderhandelaar zei deze week dat er een conceptovereenkomst ligt. President Donald Trump moet die nog wel goedkeuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weer bloedige aanslag in hoofdstad Afghanistan
Sluiten