Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Wat te doen in geval van orkaan: headbangen

Orkaan Dorian heeft flink huisgehouden op de Bahama’s, in Amerika en bij de Canadese kust. Tot nu toe zijn er al meer dan 40 mensen op de Bahama’s om het leven gekomen en de verwachting is dat dat aantal alleen maar toe zal nemen.

Vrijdag bereikte de orkaan Amerika. Mensen werden gewaarschuwd voor levensbedreigende stormvloeden aan de kust en elders in het land is „intensieve hulpverlening".

Toch ‘laat’ niet iedereen zich wegjagen door Dorian. Sterker nog. Amerikaan Lane Pittman gooit zijn haren in de wind en zoekt Dorian met Amerikaanse vlag in de hand actief op. Alles voor een nieuwe viralsensatie.

‘Het beste ervan maken’

Pittman is bekend geworden met zijn video waarin hij orkaan Matthew al headbangend trotseert. Sindsdien heeft hij een heuse schare fans, die de avonturen van orkanen en Pittman trouw volgen.

Orkaan Dorian kon dan ook niet achterblijven in zijn verzameling. „Ik wil alleen maar dat mensen kunnen lachen", vertelt Pittman. „Ik probeer het beste van deze situaties te maken."

Om de „mensen te geven wat ze willen" is hij naar Myrtle Beach afgereisd om daar Dorian te trotseren. „DORIAN!", schrijft hij. „Je kunt rennen, maar je kan je niet verstoppen. Ik kom Myrtle Beach verdedigen!" En dat doet ‘ie natúúrlijk met Slayer op de achtergrond.

Deze week is Pittman een crowdfundactie begonnen voor de gevolgen van Orkaan Dorian.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.