Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 sep 2019 / 07:24 uur

Wapen zoon Halsema blijkt écht, maar onklaar gemaakt

In NRC heeft de man van Femke Halsema, regisseur Robert Oey, gereageerd op alle commotie rondom zijn minderjarige zoon die werd aangehouden met een wapen. Dat wapen blijkt van Oey afkomstig. 

Tegen NRC heeft Oey verklaard, dat het wapen een echte, maar onklaar gemaakte revolver is van een goede vriend. Hij had het wapen gebruikt voor een filmopname. „Ik heb het ding in een juten zak gedaan en in een kastje in de woonkamer gelegd”, aldus Oey.

Gewapende inbraak

Kort nadat de 15-jarige jongen was aangehouden, schreef Halsema een brief over de kwestie. Daarin sprak ze tegen dat haar zoon zich schuldig had gemaakt een een gewapende inbraak. Ook zei ze dat er beslist geen sprake was van een doofpot.

Volgens Oey wist Halsema niet dat er een revolver in huis was en heeft hij haar dat pas verteld nadat hun zoon was aangehouden. Ze heeft het vervolgens niet in haar brief vermeld „omdat er door de buitenwacht geen vragen werden gesteld over de herkomst van het wapen".

„Als burgemeester leg ik elke dag weer verantwoording af over mijn opdracht om problemen in de stad op te lossen en over mijn handelen als bestuurder. Ik leg geen verantwoording af over het handelen van mijn gezin.” Zo antwoordt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema op een vraag van NRC.

„Ik schreef de brief als moeder die haar minderjarige zoon moest beschermen, in een uitzonderlijke reactie op onjuistheden in de pers die hem beschadigden. Op dat moment koos ik er bewust voor om publiekelijk uitspraken te doen over een privékwestie. Daar ga ik geen gewoonte van maken", laat de burgemeester weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wapen zoon Halsema blijkt écht, maar onklaar gemaakt
Sluiten