Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Voetballers overmeesteren gewapende overvaller

Voetballers van de Rotterdamse voetbalvereniging Zwarte Pijl hebben zondagmiddag een gewapende man tegengehouden, die het Total-tankstation naast hun club wilde overvallen. Dat meldt de politie.

Uiteindelijk kon de man overgedragen worden aan de politie, omdat de voetballers hem in het tankstation hielden.

Toen de overvaller over de balie van het tankstation sprong raakte een medewerkster licht gewond. De overvaller ging verder ook niet bepaald secuur te werk: toen hij wilde vluchten met het geld uit de kassa, kwam hij vast te zitten tussen de schuifdeuren.

Medewerkster overstuur

Clyde Vaanhol (48), die net een voetbalwedstrijd achter de rug had, kwam aanlopen toen de man klem zat tussen de deuren. Vaanhol wilde sigaretten kopen bij het tankstation. „Maar toen ik naar binnen wilde lopen zag ik dat de medewerkster overstuur was en er een man tussen de schuifdeur vast zat”, zegt hij tegen het AD.

De overvaller kreeg de schuifdeuren niet uit elkaar en vroeg de voetballer zelfs of hij hem wilde helpen. Vaanhol weigerde en ging meteen zijn teamgenoten halen. Met zijn twintigen keerden ze uiteindelijk terug naar het tankstation. „De overvaller had de deuren een klein beetje uit elkaar gekregen en probeerde toch nog weg te komen. We konden hem nog net stoppen en hebben met hem gewacht tot de politie kwam."

Uiteindelijk ging de dader, een 54-jarige man uit Rotterdam, met de politie mee. Het tankstation ging even dicht voor onderzoek. Maar de politie is in ieder geval erg tevreden met hoe de voetballers dit akkefietje hebben opgelost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.