Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 sep 2019 / 09:35 uur

Vijfhonderd mannen bevrijd uit ‘martelhuis’

De Nigeriaanse politie heeft vijfhonderd mannen en jongens gered uit een gebouw in de noordelijke stad Kaduna, waar ze werden vastgehouden en gemarteld. Ze zouden ook seksueel zijn misbruikt en uitgehongerd, soms zelfs jarenlang, zei de politie tegen de BBC.

Sommige mannen waren vastgeketend. Nadat iemand de politie had getipt over ‘verdachte activiteiten’, deed de politie een inval. Acht verdachten zijn aangehouden op verdenking van slavernij.

Gebracht door familie

Het is onduidelijk hoe de mannen in het huis terecht zijn gekomen. Sommige kinderen zeiden dat hun familie ze erheen had gebracht in de veronderstelling dat het een Koranschool was, maar er zijn geen aanwijzingen dat er ooit een school was gevestigd.

De gevangenen waren volgens de politie dolgelukkig toen ze werden bevrijd, ook al waren sommige van hen gewond. Ze zijn ondergebracht in een stadion terwijl geprobeerd wordt hun familie te achterhalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vijfhonderd mannen bevrijd uit ‘martelhuis’
Sluiten