Metro
Metro Nieuws 27 sep 2019 / 20:15 uur

Verslavingsdeskundige Keith Bakker weer verdacht van zedenmisdrijf

Verslavingsdeskundige Keith Bakker (58) wordt wederom verdacht van seksueel misbruik. Vijf jaar geleden werd Bakker veroordeeld voor het seksueel misbruiken van zeven meisjes. 

De goeroe, die op dit moment in Bali woont, moet zich uiterlijk dinsdag melden bij het politiebureau in Amsterdam. Daar zal hij worden aangehouden, laten zijn advocaten weten na berichtgeving in het AD. 

Beroepsverbod tien jaar

Het is niet duidelijk waar Bakker van wordt beschuldigd, het gaat in elk geval om een zedendelict. Bij zijn veroordeling vijf jaar geleden kreeg Bakker bovendien een beroepsverbod van tien jaar opgelegd, wat hij overtreden zou hebben.

Keith Bakker was te zien in tv-programma’s waarin hij hulp bood aan mensen met verslavingen en eetstoornissen. Van deze hulpverlenende positie maakte hij, zo luidde de eerdere veroordeling, gebruik door seks te hebben met een aantal (jongere) meisjes.

‘Beschuldiging van een ex’

Bakker vindt de recente beschuldiging onterecht en denkt dat deze komt van een ex-vriendin die hem „probeert kapot te maken.” Het AD schrijft dat de twee elkaar leerden kennen in de kerk nadat Bakker zijn straf had uitgezeten. Het zou gaan om de dochter van een bevriende familie. Toen zij achttien werd, kregen de twee volgens Bakker een geheime relatie.

„Ik weet dat ik een hoop shit over mij heen ga krijgen, want ik snap ook wel dat ik de schijn tegen heb. Maar ik heb echt niets verkeerds gedaan”, vertelt Bakker aan de krant. Dit weekend zou hij naar Nederland vliegen om zichzelf aan te geven.

Reageer op artikel:
Verslavingsdeskundige Keith Bakker weer verdacht van zedenmisdrijf
Sluiten