Metro
Metro Nieuws 9 sep 2019 / 19:21 uur

Verdachte van schietpartij Dordrecht is politieagent

Bij een schietpartij aan de Heimerstein in Dordrecht zijn drie mensen om het leven gekomen en is een persoon zwaargewond geraakt.

Het incident vond op maandagavond rond half zeven plaats en zou volgens de Telegraaf gaan om een ‘gezinsdrama’. Volgens omstanders was de 35-jarige schutter werkzaam als politieagent.

Gezinsdrama

Toegesnelde hulpdiensten vonden op de plaats delict drie stoffelijke overschotten. De schutter zou een politieman zijn die twee anderen en daarna zichzelf van het leven heeft beroofd. De zaak wordt op dit moment door de recherche onderzocht. Over de identiteit van de dader en de slachtoffers en eventuele motieven kan een woordvoerder van de politie nog niets zeggen.

Een journalist van de Telegraaf die op locatie is, liet optekenen dat het om een gezinsdrama gaat. De agent zou zichzelf en leden van zijn gezin hebben omgebracht in zijn woning die gelegen is in de Dordtse wijk Sterrenburg. Het slachtoffer dat zwaargewond raakte, is overgebracht naar het ziekenhuis.

De Dordtse burgemeester Wouter Kolff bezocht de woning maandagavond en sprak hier met journalisten. „Ik ben zeer geraakt en leef enorm mee met alle betrokkenen", zegt de aangeslagen burgervader, die sprak van „een zeer heftig schietincident."

Update 22.20: De slachtoffers zijn twee meisjes van 8 en 12 jaar oud en de 35-jarige schutter zelf. Zijn ex-vriendin raakte zwaargewond bij de schietpartij en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Op de basisschool van een van de kinderen is verslagen gereageerd op het nieuws. Volgens buurtbewoners zou het echtpaar vaak ruzie hebben en plannen hebben om te gaan scheiden. Ze woonden echter nog wel op hetzelfde adres, weet het AD.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verdachte van schietpartij Dordrecht is politieagent
Sluiten