Metro
Metro Nieuws 11 sep 2019 / 16:19 uur

Twintiger verdient geld met bizar Instagram-experiment

Dat de rich kids of Instagram graag laten zien hoe rijk ze zijn, moge duidelijk zijn. Maar je kunt aan die rich kids ook een leuk zakcentje verdienen.

Een jongeman uit Amerika heeft namelijk Instagram-account waarop rijke tieners een shoutout kunnen krijgen. Voor een luttele duizend dollar komt je foto in de timeline van de 4145 volgers van het Golden Price Tag-account. Sommige tieners schijnen nog meer te betalen, de website meldt dat één tiener zelfs 3000 dollar neertelde voor een post.

View this post on Instagram

A post shared by GOLDEN PRICE TAG (@golden_pricetag) on

Leren coderen

De maker van de website is de 20-jarige Leonard Weinstock. Hij leerde zichzelf afgelopen jaar het coderen van een website aan en besloot zijn skills te verbeteren door een website te bouwen, weet Mashable. Golden Price Tag is het resultaat. Op de website kun je je foto uploaden, laten weten hoeveel je wil betalen en de foto’s van hen die je voorgingen vinden.

https://www.instagram.com/p/B16TfaeJSuO/

Grapje

Er zijn ook daadwerkelijk mensen die dat doen: tot nu toe staan er vijf rijke kinderen te pronken op de website. Volgens de jongeman is het vooral ‘een leuk idee en experiment". Een experiment was het zeker: de programmeur uit Berlijn stuurde zijn website door naar vrienden om te kijken wie zoveel geld zou betalen voor de shoutout. Drie van hen waren zo gek dat ze mee wilden doen aan deze ‘inside joke’.

De website doet een beetje denken aan een app van tien jaar geleden: I Am Rich. Daar konden gebruikers 999,99 dollar betalen. De app vertelde ze vervolgens dat ze inderdaad rijk waren. Binnen 24 uur was de app weer offline.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twintiger verdient geld met bizar Instagram-experiment
Sluiten