Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Twintig kangoeroes met opzet doodgereden

Zeker twintig kangoeroes zijn zaterdagavond met opzet doodgereden in de Zuidoost-Australische kustplaats Tura Beach. Dat meldt de Australische politie maandag. Zeker twee kangoeroes hadden nog jonkies, zogenaamde Joey’s, in de buidel.

De dader of daders gebruikten de koplampen van de witte pick-uptruck om de dieren te verblinden. De kangoeroes bleven geschrokken stilstaan en werden daarna doodgereden. Dat zegt de politie op basis van getuigen. „De dieren zijn zonder enige reden afgeslacht”, zegt Janine Green van WIRES, de stichting voor dierenwelzijn in Australië, tegen een lokale nieuwswebsite.

‘Botten staken uit het lichaam’

„Toen ik vanochtend buiten kwam, zag ik vier of vijf dode kangoeroes liggen. De botten staken gewoon uit hun lichaam, daaraan kon ik zien dat ze hard waren geraakt", zegt een bewoner van Tura Beach.

Tot zover is er één overlevende gevonden, een jonkie die uit de buidel van zijn dode moeder werd gehaald. Hij werd naar Janine Green gebracht. Zij denkt dat er nog veel meer gewonde kangoeroes buiten rondlopen. Buurtbewoners worden dan ook opgeroepen uit te kijken naar de dieren, die misschien in beboste gebieden liggen.

Een groep van de buideldieren heeft zich gevestigd in woonwijken van Tura Beach.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.