Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 sep 2019 / 07:04 uur

Twee kinderen om het leven gekomen bij brand in Strijbeek

In de nacht van 14 op 15 september heeft zich een drama voltrokken in het Brabantse Strijbeek. Bij een brand in een woning kwamen twee jongetjes van nog geen tien jaar oud om het leven. 

De brand ontstond vlak na middernacht in een houten woning in bosrijk gebied. In het huis waren op dat moment een vrouw en drie kinderen aanwezig. Eén van de kinderen en de vrouw wisten nog op tijd uit de woning te ontsnappen.

Drama

Een woordvoerder van de politie spreekt van een drama. De kinderen van zes en negen zijn niet van de vrouw, maar waren bij haar aan het logeren. Zij is de oma van een van de twee kinderen die zijn omgekomen. Het andere slachtoffer was een vriendje.

Bij de brand is de vrouw gewond geraakt, evenals de vader van een van de kinderen. Hij sliep in een naastgelegen chalet en wilde de brandende woning ingaan om de kinderen te redden. Beiden zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Woning grotendeels verwoest

De families van de slachtoffers ontvangen medische en psychische zorg van de GGD. De omgeving van de woning is gemarkeerd als plaats delict, al gaat de politie niet uit van opzet. De woning is door het vuur grotendeels verwoest. Wat de brand heeft veroorzaakt, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee kinderen om het leven gekomen bij brand in Strijbeek
Sluiten