Metro
Metro Nieuws 12 sep 2019 / 14:04 uur

Transavia start proef wegen passagiers voor het besparen van brandstof

Vlieg je met Transavia naar je vakantiebestemming, dan weeg je voortaan niet meer alleen bagage, maar ook je eigen gewicht.

De vliegtuigmaatschappij weegt donderdag passagiers op vijf vluchten die vertrekken vanaf Eindhoven Airport. Dat meldt RTL Nieuws. 

Experiment

Voorlopig spreekt de de vliegtuigmaatschappij nog van een experiment, maar de kans bestaat dat deze taks daadwerkelijk wordt ingevoerd. Op Twitter schrijft Eindhoven Airport: „Door een exactere bepaling van het gewicht aan boord kan de brandstofberekening nog nauwkeuriger worden uitgevoerd.”

Het doel van deze taks is het minderen van CO2-uitstoot. Het opgeven van je gewicht is overigens niet verplicht. Voel je je niet prettig bij het doorgeven van je gewicht, dan is er dus vooralsnog geen reden voor stress.

Ontwikkeling van de luchthaven

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur gaf eerder dit jaar aanbevelingen met betrekking tot de ontwikkeling van de luchthaven tot 2030. Daarin staat onder meer dat er gewerkt moet worden aan het terugdringen van zowel de CO2-uitstoot als geluidsoverlast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Transavia start proef wegen passagiers voor het besparen van brandstof
Sluiten