Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 sep 2019 / 05:44 uur

Toch eis van OM voor kofferbakmoord

Maandag komt het Openbaar Ministerie alsnog met een strafeis tegen Leon van M. Hij wordt ervan beschuldigd in 2005 Caroline van Toledo uit Oostvoorne te hebben vermoord.

De vrouw lag in de kofferbak van haar eigen auto die uitgebrand in het nabijgelegen recreatiegebied Kruininger Gors werd gevonden. Ook haar huis was in brand gestoken. De 42-jarige Briellenaar ontkent met klem. Over het motief van de moord is nog altijd veel onduidelijk.

Aanvullend onderzoek

Aanvankelijk zouden de aanklaagsters vorige week maandag al de strafeis bekendmaken. Maar de rechtbank in Rotterdam besloot die dag aanvullend onderzoek af te wachten van een deskundige naar een DNA-spoor. Het gaat om een klein spoor aan de binnenkant van de knoop van een stropdas waarmee het slachtoffer was vastgebonden.

Nieuwe getuigen

Van M. was al jaren geleden verdachte maar het OM had te weinig bewijs, zodat er geen rechtszaak kwam. In 2017 werd Van M. opnieuw opgepakt, na nieuw onderzoek en nadat nieuwe getuigen zich hadden gemeld.

Deze getuigen hebben in de loop der tijd van de verdachte zelf gehoord dat hij de dader was. Ook zou hij tegen hen hebben gezegd dat Van Toledo nog leefde toen hij haar auto in de fik stak. De verdachte noemde de verklaringen complete onzin. Zelf hield hij vaak zijn mond op vragen van de rechtbank.

Sinds een jaar is hij uit voorarrest en draagt hij een enkelband.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Toch eis van OM voor kofferbakmoord
Sluiten