Metro
Metro Nieuws 26 sep 2019 / 08:25 uur

Thunberg vs Trump: Waarom bespotten volwassenen ons tieners?

„Ik begrijp echt niet waarom volwassenen tijd besteden aan het bespotten en bedreigen van tieners en kinderen, wanneer ze ook iets goeds zouden kunnen doen."

Klimaatactiviste Greta Thunberg kan er met haar hoofd niet bij dat Donald Trump zijn tijd besteed aan het neerhalen van tieners die de wetenschap promoten, terwijl hij ook andere dingen met zijn tijd zou kunnen doen. Na haar emotionele toespraak over klimaatverandering op de klimaattop van de Verenigde Naties maakte president Donald Trump via Twitter een sarcastische opmerking. „Ik denk dat ze zich bedreigd voelen door ons", gaat de 16-jarige Thunberg verder.

Verandering

Daaropvolgend kwam een storm van haat voor de jonge activiste. „Zoals je misschien gemerkt hebt, zijn de haters actiever dan ooit", schrijft ze op Twitter. „Ze mikken op mijn uiterlijk, mijn kleren en mijn gedrag. Ze verzinnen elke mogelijke leugen en samenzweringstheorie." Ze heeft het idee dat ‘de haters’ elke mogelijke lijn over zullen gaan, om de aandacht van het milieuprobleem af te leiden. „Verspil je tijd niet met hun aandacht geven", stelt Thunberg. „De wereld wordt wakker. Verandering komt, of ze het nu willen of niet!"

Sarcastisch

„Mensen lijden, mensen gaan dood, volledige ecosystemen storten in. We staat aan het begin van massa-uitsterving en alles waar jullie over kunnen praten is geld en economische groei", richtte Thunberg zich in haar toespraak tot de aanwezige wereldleiders bij de klimaattop. Na de speech van de 16-jarige activiste reageerde president Trump sarcastisch op Twitter met „ze lijkt een erg blij meisje dat uitkijkt naar een mooie toekomst. Zo mooi om te zien!".

Thunberg liet er vervolgens geen gras over groeien en gooide vuile blikken Trumps kant op, toen hij later langs haar liep. Daarmee was de kous nog niet af. Thunberg gaf nog een laatste subtiele steek onder water door haar Twitterbiografie aan te passen naar een bekende zin: een erg blij meisje dat uitkijkt naar een mooie toekomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Thunberg vs Trump: Waarom bespotten volwassenen ons tieners?
Sluiten