Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 sep 2019 / 14:44 uur

Thomas Cook-malaise raakt Transavia

Slecht nieuws voor Transavia. Nadat reisorganisatie Thomas Cook Nederland surseance van betaling heeft aangevraagd gaat er ook bij Transavia noodgewongen een streep door de reservering van duizend stoeltjes. 

De luchtvaartmaatschappij vervoerde veel van de reizigers die een vakantie via Thomas Cook of Neckermann hadden geboekt.

Terughalen vakantiegangers

Thomas Cook had eerder al bekend gemaakt dat er tot na de winter nog 40.000 tot 50.000 reizen geboekt waren. Transavia wilde geen aantallen noemen van geannuleerde vliegtickets.

„Maar wij lijden absoluut schade", meldde een woordvoerster van Transavia. Naast de geannuleerde reizen steekt de maatschappij ook extra tijd en moeite in de logistiek van het terughalen van vakantiegangers.

Vluchten volgens schema

Transavia benadrukt dat alle vluchten gewoon volgens schema uitgevoerd worden. De maatschappij rekent er op dat veel van de geannuleerde tickets via een andere touroperator alsnog worden verkocht. „Maar we hebben nog niet de zekerheid van reserveringen die we eerder wel hadden", aldus de zegsvrouw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Thomas Cook-malaise raakt Transavia
Sluiten