Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 2 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Texas gaat verzenders ongewilde naaktfoto’s beboeten

Een zware domper voor mensen die graag erotische zelfportretten van hun edele delen schieten met hun smartphone en deze ongevraagd naar derden sturen. Zij lopen vanaf deze maand namelijk risico op een boete. Deze kan oplopen tot 455 euro wanneer de ontvanger niet van deze wulpse selfies gediend is.

De wet is vanaf zaterdag van kracht in de Amerikaanse staat Texas en moet vooral vrouwen, die doorgaans niet zitten te wachten op dusdanige paringsverzoeken, beschermen wanneer zij het internet op gaan. Ook zou het justitie een nieuw instrument geven om wraakporno een halt toe te roepen.

Slurfspam op de bon

Afgevaardigde Morgan Meyer van de Texaanse afdeling van Republikeinse partij is de drijvende kracht achter de maatregel en meent dat deze hard nodig was. „De CEO van het datingplatform Bumble benaderde mij nadat zij klachten ontving van gebruikers over de pikante foto’s die zij zonder dit te willen in hun inbox kregen. Hier kon niks tegen gedaan worden omdat er geen wettelijke basis was deze handeling specifiek verbood,” vertelt ze tegen Fox4News

De ‘dickpicwet’ wet zal vanaf aankomende zaterdag van kracht worden en geldt voor alle online platformen zoals instant messaging-diensten, dating-apps, e-mail en sociale media.

Het verzenden van ongewenste naaktfoto’s wordt vaak gezien als een vorm van digitale seksuele intimidatie en nu is hier eveneens een juridische basis voor. Volgens Amerikaans onderzoek heeft iets meer dan de helft van alle vrouwen wel eens een ongewenste naaktfoto ontvangen via internet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.