Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 sep 2019 / 16:03 uur

School herdenkt 6-jarig jongetje dat omkwam bij brand

Op de Rudolf Steiner School in Breda heeft maandag stilgestaan bij het verlies van een 6-jarige leerling die in de nacht van zaterdag op zondag om het leven kwam door een brand in een houten woning in Strijbeek. Medewerkers van de school kwamen zondag al samen om voorbereidingen te treffen.

Respect

„Het verdient enorm veel respect dat het team meteen aan het werk is gegaan, ondanks het eigen verdriet", zei bestuurder Johan van Knijff. Zondag werd er een gedenkhoek ingericht en werden de eerste brieven verstuurd naar de ouders van de leerlingen.

Op de vrije school heerst vanzelfsprekend een bedrukte sfeer. „Het is natuurlijk ontzettend verdrietig. Veel ouders zijn erg betrokken bij de school en daarom kennen ze elkaar goed. Het kind is ook bij veel ouders bekend. Maar iedereen probeert ook flink te zijn voor zijn eigen kinderen", aldus Van Knijff, die aanbevelingen van de GGD volgde.

In de aula waren alle leerlingen bij elkaar gekomen en werden stoelen in kringen neergezet. In de binnenste kring zaten de klasgenootjes van het overleden jongetje.

Niet op tijd kunnen vluchten

Naast de jongen van 6 kwam ook een andere jongen om het leven, van 9 jaar oud. De twee kinderen sliepen bij de oma van een van de jongens. De vrouw wist met nog een ander kind op tijd het chalet aan de Daesdonckseweg te verlaten. Ze liep wel verwondingen op.

Ook de vader van één van de kinderen raakte gewond. De man sliep in een ander chalet en probeerde nog de woning binnen te gaan. Dat was niet meer mogelijk. De man liep bij de reddingspoging brandwonden op.

In het begin was er nog hoop dat de twee jongens ook op tijd het huis waren uit gevlucht. Er werd gezocht met politiehonden. Maar korte tijd later werden twee lichamen van de kinderen aangetroffen op de eerste verdieping van het chalet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
School herdenkt 6-jarig jongetje dat omkwam bij brand
Sluiten