Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 sep 2019 / 06:40 uur

Schietpartij in Texas, 5 doden en 21 gewonden

In de Amerikaanse steden Odessa en Midland in de staat Texas heeft zaterdag een schutter het vuur geopend. Zeker vijf mensen zijn om het leven gekomen. 21 mensen raakten gewond, meldt de politie.

De schutter werd door de politie gedood bij een bioscoop in Odessa. Het gaat om een blanke man van in de 30, aldus de politie tijdens een persconferentie. De identiteit van de man is bij de politie bekend. Wat zijn motieven zijn geweest is nog onduidelijk.

Het bloedbad begon toen de verdachte bij een verkeerscontrole werd tegengehouden. Hij schoot de agent neer en sloeg op de vlucht. Uiteindelijk stal de man een bus van een postbedrijf waarmee hij naar de bioscoop reed. Onderweg schoot hij op meerdere mensen, onder wie een aantal agenten.

Trump

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter laten weten dat hij op de hoogte is gesteld van de situatie. De politie en de federale recherchedienst FBI onderzoeken de zaak, aldus de president.

De politie vermoedde in eerste instantie dat twee verdachten op verschillende plaatsen het vuur hadden geopend. Er werd gezocht naar een verdachte in een gestolen bus van een postbedrijf en een in een pick-uptruck. De politie gaat nu uit van maar één verdachte.

El Paso

Begin augustus was in Texas ook al een grote schietpartij. In El Paso vielen 20 doden en raakten 26 mensen gewond toen een man met een automatisch geweer het vuur opende in een filiaal van de supermarkt Walmart. De dader had het vooral gemunt op mensen van Mexicaanse afkomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schietpartij in Texas, 5 doden en 21 gewonden
Sluiten