Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 6 sep 2019 / 07:09 uur

‘Samen stoppen verhoogt slagingskans met factor 5’

Het is alweer de zesde keer dat Stoptober voor de deur staat. De maand waarin men probeert rokers te laten stoppen met roken. Dit jaar kiest de organisatie een andere insteek.

„Samen stoppen in Stoptober is fijn en verhoogt je kans op succes met factor 5", zo beweert Michael Rutgers, directeur van het Longfonds over de campagne die op 1 oktober begint. Naar schatting doen er dit jaar ook weer tienduizenden mensen mee.

„Besef dat elke ontwenningsscheut je een stap dichterbij brengt om te genieten van een rookvrij leven", zegt Rutgers. „Je hebt uitzicht op een veel gezonder leven, je gaat er beter uitzien en je bespaart serieus geld."

Bekende Nederlanders

Ook dit jaar geven drie bekende Nederlanders het goede voorbeeld. Actrice Georgina Verbaan, presentator Rick Brandsteder en zanger Ernst Daniël Smid doen mee. Brandsteder heeft spijt dat hij ooit is begonnen met roken. Hij deed eerder vergeefse stoppogingen en wil jongeren waarschuwen: „Als een iets jongere vent zoiets overbrengt, werkt het misschien beter dan wanneer ouders het zeggen. Maar goed, uiteindelijk stop ik natuurlijk ook gewoon voor mezelf. Roken is zo stom en dom. Je dient jezelf vergif toe en het kost nog veel geld ook."

De actie Stoptober gaat de zesde jaargang in. De afgelopen vijf jaar hebben meer dan een kwart miljoen mensen meegedaan aan het initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Samen stoppen verhoogt slagingskans met factor 5’
Sluiten