Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Rutte: Liquidatie advocaat is zeer verontrustend

Premier Mark Rutte noemt de liquidatie van advocaat Derk Wiersum zeer verontrustend. Volgens de premier zit de politie „er bovenop". 

Woensdagochtend werd de 44-jarige advocaat Derk Wiersum voor zijn woning aan de Imstenrade in Amsterdam doodgeschoten. Omwonenden schrokken rond half 8 ‘s ochtends wakker van drie schoten. Zijn vrouw stond bij het slachtoffer, zeggen buurtbewoners. Maar volgens een politiewoordvoerder is zij niet gewond geraakt. Een van de twee kinderen van de advocaat was tijdens de liquidatie thuis. Hij was de advocaat van Nabil B. in het Marengo-proces.

Niet beveiligd

Wiersum zou niet beveiligd zijn geweest door justitie. Dat bevestigen bronnen aan De Telegraaf. Er waren slechts enkele technische beveiligingsmaatregelen genomen in en rond de woning van de man. Van extra politiesurveillance was geen sprake.

De woensdag doodgeschoten strafrechtadvocaat Derk Wiersum is niet de eerste in de omgeving van kroongetuige Nabil B. die is geliquideerd. Eerder werd zijn broer Reduan B. al doodgeschoten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.