Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 sep 2019 / 07:08 uur

Ruim 55.000 euro aan belastingschulden geïnd in Amsterdam

Bij een grootschalige controleactie in Amsterdam heeft de Belastingdienst 55.388 euro aan openstaande belastingschulden geïnd. In totaal werden donderdag zeventig auto’s gecontroleerd. Daarvan werden er 22 afgevoerd van mensen die hun schuld niet konden voldoen. De hoogste contante betaling was 4000 euro.

De Belastingdienst werkte bij deze actie samen met de politie, douane en een paar andere overheidsinstanties. „We hebben de controle in de buurt van de Johan Cruijff Arena gehouden omdat daar veel verkeer voorbijkomt en er een groot parkeerterrein is voor het controleren van de auto’s", meldt een woordvoerder van de Belastingdienst.

Kentekens gescand

De Belastingdienst gebruikte voor de controle ANPR-camera’s. Die scannen kentekens van voorbijrijdende voertuigen en leggen ze naast de database met openstaande belastingschulden.

„Het doel van dit soort acties is voor ons om zichtbaar voor burgers ons toezicht te doen. Zo zien burgers dat de Belastingdienst handhaaft op openstaande belastingschulden en hopen wij dat ze uit eigen beweging hun belastingen betalen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ruim 55.000 euro aan belastingschulden geïnd in Amsterdam
Sluiten