Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Regeringspartijen willen generatietoets

Als het aan regeringspartijen ChristenUnie en D66 ligt, komt er een generatietoets. Daarmee kan men bij grote wetsvoorstellen kijken naar de gevolgen voor verschillende generaties.

De generatietoets is een van de wensen van Coalitie-Y, die wil dat er meer rekening wordt gehouden met jongeren. Acht politieke partijen, waaronder de ChristenUnie, steunen het manifest dat Coalitie-Y maandag aan premier Rutte overhandigde. Met D66 erbij steunen nu 75 Kamerleden het plan voor een generatietoets.

Basisbeurs

ChristenUnie en D66 komen bij de Algemene Politieke Beschouwingen met een voorstel om een generatietoets te ontwikkelen. De toets moet ook toegepast worden op belangrijke sociale en politieke akkoorden.

Coalitie-Y is een samenwerking tussen zes jongerenpartijen en de ChristenUnie. Ze maken zich namelijk grote zorgen over de toenemende druk op jongeren. Een van de belangrijkste speerpunten van Coalitie-Y is de aanpak van het leenstelsel en herinvoering van een basisbeurs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Regeringspartijen willen generatietoets
Sluiten