Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Prins Charles ontmoet Arnhemse kinderen

In Arnhem heeft een groep schoolkinderen gepraat met de Britse kroonprins Charles over de slag om Arnhem. Charles noemde het belangrijk dat de jongste generaties zich verdiepen in de geschiedenis van vrijheid.

De kinderen spraken voor een schoolproject met 32 mensen die de Slag destijds meemaakten. Die gesprekken verwerkten zij in tekeningen die op een expositie in de Eusebiuskerk te zien zijn.

Parachute

In Ede hadden de Britse prins en prinses Beatrix een geanimeerd gesprek met de tien veteranen die in 1944 bij Arnhem vochten. Een van de hoogbejaarden kwam in Ede met een tandemsprong aan een parachute naar beneden.

Charles bezoekt zaterdag nog de Polenherdenking in Driel en Oosterbeek, waar in 1944 het hoofdkwartier van de Britten was. Overal staan drommen mensen om een glimp van de prins op te vangen en een herdenking bij te wonen. In Ede ontstond na het vertrek van de hoogheden een grote verkeerschaos met zelfs fiets- en voetgangersopstoppingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Prins Charles ontmoet Arnhemse kinderen
Sluiten