Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 sep 2019 / 13:10 uur

Politie vindt 30.000 joints in Tilburgse loods

De politie heeft in twee loodsen in Tilburg bijna 30.000 (!) joints gevonden. Ook lag er ruim een halfmiljoen euro aan cash en een vuurwapen.

Agenten vonden naast de enorme hoeveelheid joints en het geld ook zo’n zeventig kilo hennep en 45 kilo hasj. Verder lagen er nog veel dure spullen in de loodsen zoals sieraden, horloges, vier motoren en een jetski. Alle spullen, de drugs en het geld zijn in beslag genomen.

Er zijn twee mannen van 48 en 44 jaar uit Tilburg aangehouden, die in verband worden gebracht met de zaak. De 48-jarige man wordt verdacht van het bezit van grote hoeveelheden drugs en witwassen. De 44-jarige man wordt alleen verdacht van drugsbezit.

Meerdere controles

De vondsten werden woensdag en donderdag gedaan tijdens een gezamenlijke controle van de gemeente en de politie. De gemeente Tilburg houdt al een aantal weken handhavingsacties die gericht zijn op de controle van opslaglocaties en bedrijfspanden.

Reageer op artikel:
Politie vindt 30.000 joints in Tilburgse loods
Sluiten