Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 29 sep 2019 / 17:39 uur

Politie: Bestelauto gebruikt bij liquidatie Wiersum

De Amsterdamse politie vermoedt dat de dader of daders van de moord op advocaat Derk Wiersum een witte bestelauto gebruikten als vluchtauto. Dat concluderen rechercheurs na het bestuderen van videobeelden en uit afgelegde verklaringen van getuigen.

„Uit verklaringen en op bekeken videobeelden is te zien dat direct na het neerschieten, op woensdag 18 september 2019, van Wiersum een witte bestelauto, lijkend op een Fiat Doblo, wegrijdt vanuit de omgeving van Imstenrade", zo schrijft de politie op haar website.

Twee verdachten

De agenten gaan uit van twee daders. „Op de Van Boshuishuizenstraat in Buitenveldert is de bewuste auto op beelden te zien. De rechercheurs houden er ernstig rekening mee dat er op dat moment twee personen in zitten."

Normaal gesproken wordt een vluchtauto na een ernstig feit in brand gestoken om sporen te wissen. Tot nu toe is nog geen soortgelijke auto verbrand aangetroffen.

Meer informatie

Het rechercheteam dat sinds het doodschieten van Derk Wiersum onophoudelijk met het onderzoek bezig is, is op zoek naar meer informatie over de gebruikte vluchtauto en de twee inzittenden. „Heeft u informatie over de bewuste auto en de mogelijke verdachten neem dan contact op met de Opsporing stiplijn 0800-6070."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie: Bestelauto gebruikt bij liquidatie Wiersum
Sluiten