Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Ouders opgepakte vlogger: het gaat goed met ze

Het gaat goed met de twee Nederlandse vloggers die zijn opgepakt bij een geheime locatie van de Amerikaanse luchtmacht. Dat zeggen de ouders van een van hen, Ties Granzier, in een vlog op YouTube.

Ze hebben donderdagavond voor het eerst met hun zoon kunnen spreken. Maar dat gesprek willen ze pas delen nadat ze maandag voor de rechter zijn geweest, aldus de vader van Ties.

Waarschuwingsborden

De twee Nederlanders, de 20-jarige Ties Granzier uit het Limburgse Linne en de 21-jarige Govert Sweep uit het Brabantse Boxmeer, werden opgepakt op verboden terrein. Ze waren daar om een filmpje te maken over Area 51, de geheime locatie van de Amerikaanse luchtmacht in Nevada. Om daar te komen, hadden ze de waarschuwingsborden genegeerd.

Sweep en Granzier werden dinsdag gearresteerd en zaten twee dagen in de cel. Donderdag werden ze in de loop van de dag op borgtocht vrijgelaten.

Vliegende schotels

Al decennia gaan er geruchten dat er bij Area 51 vliegende schotels en buitenaardse wezens worden bewaard. In juli kwam Area 51 in het nieuws omdat twee miljoen mensen via een Facebookevenement aangaven dat ze het militaire terrein willen bestormen.

Sweep is een ‘urban explorer’, die filmpjes maakt over verlaten gebouwen. Granzier richt zich vooral op opvallende acties. Zo maakte hij eerder dit jaar een boot van ducttape. Sweep heeft 308.000 abonnees, Granzier ruim 735.000.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.