Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 sep 2019 / 08:04 uur

Oud-voetballer doodgeschoten in Amsterdam

In Amsterdam Zuidoost is woensdagavond een man doodgeschoten. Het gaat om de 32-jarige voormalige profvoetballer Kelvin Maynard.

De man werd woensdagavond doodgeschoten in een voertuig op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost. Een politiewoordvoerster kon niet zeggen of hij een bekende is van politie en justitie.

Vooralsnog geen verband

De beschoten auto reed tegen de gevel van een brandweerkazerne aan de Langbroekdreef. Twee verdachten gingen er op een zwarte scooter vandoor. Volgens de zegsvrouw is er vooralsnog geen verband met de liquidatie van advocaat Derk Wiersum eerder op de dag.

Maynard kwam onder meer uit voor FC Volendam, FC Emmen en Antwerp FC. Dit seizoen speelde hij bij de amateurclub Alphense Boys.

Club geschokt

Die club reageert geschokt op het overlijden van de voetballer. Donderdagavond is er een besloten bijeenkomst met de spelersgroep en de staf van de Alphense Boys. De uitwedstrijd tegen Hollandia die voor zaterdagavond gepland stond, gaat niet door.

„Ons diepste medeleven gaat uit naar de vrouw en kinderen van Kelvin, zijn familie en vrienden", aldus de club op de website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oud-voetballer doodgeschoten in Amsterdam
Sluiten