Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Orkaan Dorian zorgt voor vleugje nazomers weer

Berg die winterjas maar weer op, er komt namelijk nog een vleugje nazomer onze kant op. „Dat heeft allemaal te maken met orkaan Dorian en tropische storm Gabrielle”, vertelt Jaco van Wezel, woordvoerder en meteoroloog van Weeronline.

Halverwege deze week zal het daarom warmer worden. „Woensdag wordt nog een regenachtige en bewolkte dag, maar vanaf donderdag zal de temperatuur gaan stijgen”, zegt van Wezel.

Zonnige perioden

Naar verwachting zal de zon zich donderdag regelmatig laten zien en lopen de temperaturen op naar 20-23 graden. „Zowel Dorian als Gabrielle trekken over Noorwegen en omdat ze niet recht over ons heentrekken, krijgen wij te maken met zuidwestenwinden die relatief warme lucht aanvoeren.”

Van Wezel vervolgt dat het hogedrukgebied vanaf zaterdag het weerbeeld domineert, „waardoor het droog blijft met geregeld zonnige perioden.”

Twee scenario’s

De voorspelling is dat het vanaf zaterdag voorlopig droog blijft met zonnige perioden. „Het is onzeker hoelang het precies gaat duren”, zegt de weerman. Zo zijn er twee scenario’s die tot uiting kunnen komen.

„Ofwel zal er wat koelere lucht ons land instromen met maxima van 15-17 graden en kans op een enkele bui. Een andere optie is grijs en overwegend droog weer met normale maxima van een graad of 18.”

Tot slot is er kans op aanhouden van het zonnige nazomerweer met maxima van 20-25 graden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.