Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek naar ABN Amro wegens witwassen

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek bij ABN Amro om witwassen. De bank zou klanten niet voldoende hebben doorgelicht. Ook zouden er ongewone transacties zijn.

De bank zegt volledig mee te werken aan het onderzoek. Het OM gaat kijken of de bank zich aan de regels heeft gehouden met het voorkomen van witwassen en het financieren van terrorisme. Een woordvoerster vertelt dat de bank woensdag is ingelicht over het onderzoek.

Criminele activiteiten

Vorige maand gaf toezichthouder De Nederlandse Bank ABN nog de opdracht om alle vijf miljoen particuliere klanten opnieuw door te lichten. De klantendossiers zouden namelijk niet op orde zijn, waardoor het risico dat een rekeninghouder betrokken is bij criminele activiteiten niet goed kan worden ingeschat. De notificatie van DNB bracht de zaak aan het rollen.

ING schikte vorig jaar voor het recordbedrag van 775 miljoen euro, wegens tekortkomingen bij het controleren van dubieuze klanten en verdachte geldstromen. De Rabobank kreeg voor dergelijke tekortkomingen een boete van 1 miljoen euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.