Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 sep 2019 / 05:19 uur

OM: Man van Halsema is officieel verdachte

Het Openbaar Ministerie heeft Robert Oey, partner van burgemeester Halsema, officieel aangemerkt als verdachte vanwege het voorhanden hebben van een revolver en inmiddels uitgebreid verhoord. Een woordvoerster van het OM in Haarlem bevestigde dit maandagavond tegen De Telegraaf.

„Het verhoor met de heer Oey stond gepland voor deze week. Wij hoorden eind vorige week echter dat hij een interview had gegeven aan de NRC en hebben toen het verhoor naar voren gehaald (vóór publicatie van het interview). De heer Oey is daarom afgelopen vrijdag als verdachte gehoord", aldus de letterlijke verklaring van het OM.

Pas na publicatie

Ook schrijft De Telegraaf dat het arrondissementsparket in Haarlem het strafdossier over het wapenbezit van de zoon van burgemeester Femke Halsema pas na de publicatie in De Telegraaf heeft ontvangen van het Openbaar Ministerie in Amsterdam.

Het proces-verbaal van de zaak kwam op 14 augustus aan in Haarlem om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden. Die ochtend had de krant de zaak onthuld, nadat bij politie, OM en Halsema naar de kwestie was geïnformeerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OM: Man van Halsema is officieel verdachte
Sluiten