Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 sep 2019 / 20:17 uur

‘Nog altijd geen zicht op moordenaar Derk Wiersum’

De man die advocaat Derk Wiersum vorige week doodschoot is nog altijd spoorloos. De 44-jarige advocaat werd woensdagochtend doodgeschoten bij zijn woning in Amsterdam.

De politie zegt dat de schutter Wiersum vermoedelijk opwachtte. De schutter maakte gebruik van een ‘normaal vuurwapen en ging er na ‘de daad’ vandoor. In Opsporing Verzocht is dinsdag aandacht besteed aan de zaak.

In eerste instantie dacht de politie dat de verdachte een tiener was, maar dat signalement is inmiddels bijgesteld naar dat van een man tussen de 20 en 25 jaar oud. Verder heeft hij een slank postuur en is zo’n 1.75 meter lang. Die ochtend was hij helemaal in het zwart gekleed.

Derk Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B., die in het Marengo-proces getuigt tegen Ridouan Taghi en Saïd Razzouki; de meest gezochte criminelen van Nederland. Wie een tip kan geven die tot aanhouding leidt, krijgt daarvoor 100.000 euro.

Verdenkingen

Dinsdag is het Marengo-proces, waar de liquidatie inmiddels deel van uit maakt, van start gegaan. Kroongetuige Nabil B. was daar niet bij aanwezig. Ook heeft hij nog geen nieuwe advocaat.

De verdenkingen tegen de hoofdverdachten zijn dinsdag opnieuw uitgebreid. Inmiddels worden Taghi en Razzouki ook verdacht van de moord en moordpogingen op ex-misdadiger en misdaadverslaggever Martin Kok, de moord op Spyshop-medewerker Ronald Bakker in 2015, de opdracht om de winkel in Nieuwegein te beschieten met een bazooka of handgranaten en de moordpoging op Khalid Badho in 2016.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Nog altijd geen zicht op moordenaar Derk Wiersum’
Sluiten