Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 sep 2019 / 15:34 uur

Nieuwe tropische storm nadert de Bahama’s

Een nieuwe storm nadert de Bahama’s, terwijl de hulp na orkaan Dorian daar net op gang is gekomen. Onder meer 550 Nederlandse militairen zijn sinds donderdag bezig met het opruimen van de puin en helpen van slachtoffers.

De storm komt vrijdag aan op de Bahama’s en lijkt af te koersen op de eilanden Great Abaco en Grand Bahama. Deze eilanden werden al zwaar getroffen door Dorian.

Donderdag werd bekend dat nog 1300 mensen vermist zijn op de eilandengroep. Eerder was er sprake van 2500 vermisten. Al zeker 50 mensen zijn overleden, maar dat aantal loopt volgens premier Hubert Minnis nog flink op komende weken.

Zware regenval

De storm bevindt zich op 375 kilometer afstand van Freeport en koerst met 48 kilometer per uur af op de eilandengroep. Op zaterdag en zondag wordt ook nog zware regenval verwacht door het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC). Zondag wordt er zeker 10 centimeter aan regenval verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe tropische storm nadert de Bahama’s
Sluiten