Metro
Metro Nieuws 22 sep 2019 / 18:48 uur

Nederlander (55) verdrinkt in zee bij Valencia

Een 55-jarige Nederlander is zaterdagavond verdronken in de Middellandse Zee in de buurt van de Spaanse kustplaats Valencia. Dat melden lokale media zondag.

Volgens de nieuwssite 20minutos zijn dit weekeinde binnen zestien uur vier mensen verdronken in de zee bij Valencia.

Persoon dreef in zee

Omstreeks 23.00 uur gisteravond zag een man die zijn hond uitliet op het Malvarrosa-strand iets in zee drijven. Toen de man eenmaal doorhad dat het een persoon was, rende hij direct het water in.

De man bracht het lichaam naar de kant, belde de hulpdiensten en begon te reanimeren. Dat was helaas tevergeefs. De toegesnelde hulpdiensten konden alleen nog de dood van het slachtoffer vaststellen. Het ging om een Nederlandse man.

Meer slachtoffers

Zondag verdronk een andere man, een 58-jarige Spanjaard. Rond 14.15 uur belden getuigen de hulpdiensten, die het slachtoffer uit zee haalden en hem probeerden te reanimeren. Ook bij deze man was de reddingspoging tevergeefs.

Bij twee andere slachtoffers, een man en een vrouw, mocht reanimatie ook niet baten. De 62-jarige man en de 65-jarige vrouw verdronken op hetzelfde strand bij Oliva, enkele tientallen minuten na elkaar, maar kenden elkaar niet. Een 83-jarige man kon zondagochtend wel gered worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlander (55) verdrinkt in zee bij Valencia
Sluiten